Percepció dels estudiants i del professorat del Grau d’Educació Primària de Blanquerna - Universitat Ramon Llull sobre la incorporació experimental de la Flipped Classroom.

Autores/as

DOI:

https://doi.org/10.51698/aloma.2016.34.1.45-52

Palabras clave:

Classe inversa, Tecnologia educativa, Ensenyament superior, innovació educativa

Resumen

La flipped classroom (classe inversa, en català) és un model d’ensenyament i aprenentatge que darrerament està prenent molt protagonisme en l’ensenyament superior. Per això aquest estudi pretén identificar i analitzar la percepció dels estudiants i professors universitaris sobre la incorporació de la flipped classroom en tres assignatures del Grau d’Educació Primària durant el curs 2014-2015 amb l’objectiu principal d’identificar els canvis que provoca la flipped classroom en general i, concretament, en les quatre dimensions del model didàctic: continguts i materials, estratègies d’ensenyament i aprenentatge, gestió de l’aula i avaluació. Per obtenir les dades, s’ha administrat un qüestionari als estudiants i s’ha realitzat un focus group amb els professors. Els resultats de l’estudi posen de manifest un alt grau de satisfacció tant per part dels estudiants com dels professors i una percepció de canvi positiu en les quatre dimensions estudiades.

Biografía del autor/a

Jordi Simon, Universitat Ramon Llull - Facultat de psicologia, ciències de l'educació i l'esport Blanquerna

Professor i investigador a Universitat Ramon Llull - Facultat de psicologia, ciències de l'educació i l'esport Blanquerna

Publicado

2016-05-18

Número

Sección

Call for papers